om meg

Over: Karina Bygmester Ullern

 

Til høyre: I praksis på akupunktur poliklinikk ved det eldste sykehuset, Gu Luo, i Nanjing, Kina i august 2012. Her pasient med halvsidig ansikts lammelse.

Karina Bygmester Ullern

Jeg har vært sykepleier i 20 år. Etter mange år i yrket begynte jeg å reflektere over hva jeg ville videre med min karriere. Valget falt fort på akupunktur på grunn av dens helhetlige behandlingsform.

 

Min bachelor i akupunktur slik Akupunkturforeningen definerer det, vil si at jeg har bestått eksamen fra en utdanningsinstitusjon som bygger sin undervisning på de teoretiske og filosofiske rammene av tradisjonell kinesisk medisin, jfr. Rammekrav for akupunktører. Utdannelsen består av både akupunkturfag og medisinske fag (se skolens link nederst på siden). Jeg er medlem av Akupunkurforeningen.

 

 

Med min erfaring og kunnskap som sykepleier forankret i det helhetlige menneskesynet, og med utdannelse i kinesisk medisin og dens filosofi, har jeg lært og erfart at mennesket er flettet sammen i kropp, sjel og ånd. Alle deler spiller inn på helheten, og bør tas hensyn til for å komme i mål med å forebygge sykdom, og ha en god helse.

 

Jeg startet på min akupunkturutdannelse januar 2007. Med 2 års permisjon med gutt nummer tre, og med bachelor oppgradering ble jeg ferdig juni 2013. Jeg har under studiet hele tiden hatt praksis på studentklinikken som er tilknyttet høyskolen.

 

Høsten 2012 var jeg på en måneds studietur til Nanjing i Kina i regi av høyskolen. Skolen har et nært samarbeid med China Nanjing International Acupuncture Training Centre. Der var det undervisning av velrenomerte akupunktører, leger og lærere. Jeg hadde praksis på en poliklinikk på sykehuset, Gu Luo, hvor Dr. Roan var akupunktør og vestlig lege, se bildet over.

 

Min bacheloroppgave skrev jeg om fatigue, det å ha energimangel.

Mye spennede forskning med akupunktur finnes på dette området, hvor akupunktur har vist seg å kunne lindre plagene.

 

Jeg har nå startet egen akupunkturklinikk, og jobber i tillegg som sykepleier ved Ringerike Sykehus, Vestre Viken.

Under studiene jobbet jeg også som sykepleier. Jeg ønsker å kombinere disse to flotte yrkene i fremtiden.

 

Link til Norges Helsehøyskole, bachelor i akupunktur »

Link til Akupunkturforeningen »