behandlingsmetoder

Pasienter oppsøker akupunktur for en rekke plager, f. eks:

 • Muskel/skjelettlidelser
 • Ulike smertetilstander
 • Migrene - spenningshodepine
 • Manglende energi -utbrenthet - fatigue
 • Idrettsskader
 • Fordøyelsesproblemer
 • Ulike kvinnelidelser
 • Luftveisplager
 • Allergier
 • Søvnplager
 • Emosjonelle lidelser
 • Stressrelaterte lidelser

Moxabrenning kombineres gjerne med andre former for akupunkturbehandling.

Behandlingsformer

 

Akupunktur er ikke bare nåler

 

Kinesisk og medisinsk akupunktur:

I tillegg til akupunktur er det innenfor tradisjonell kinesisk medisin (TKM) flere behandlingsformer; blant annet kinesisk urtemedisin, kostholdsterapi, moxa, kopping, Tuina-massasje og treningsformer (Qi Gong og Tai Chi). I klassisk akupunktur støtter man seg til teorier i tradisjonell kinesisk medisin i tillegg til teorier innen vestlig medisin. Medlemmer av Akupunkturforeningen er opplært i begge typer akupunkturbehandling, også den vestlig medisinske akupunkturformen. Det finnes også ulike mikrosystemer, der en mindre del av kroppen brukes til å behandle hele kroppen - som f.eks øre-, abdominal-, skalle-, wrist- & ankle-akupunktur samt Akupunktur2000/AcuNova (nåler i et bestemt system rundt ledd). Det er også flere behandlingsmetoder som låner "aku"-navnet uten å involvere nåler -  laserakupunktur (softlaser mot punkter istedet for nåler) og akupressur (press eller massasje mot punkter istedet for nåler).

 

 

Dr. Tans Balanserende metode - Enkel og effektiv akupunktur

A crystal clear 3-step Strategy providing logical and precise guidance toward a minimal number of distal points which avoid aggravating local areas of pain. In 25 years, Dr. Tan has revolutionized the way acupuncture is taught and practiced worldwide.

 

Instant Clinical Results

Dr. Tan is known in the acupuncture community as the practitioner who gets « instant results » after needle insertion. Thanks to his live demonstrations in class, thousands of practitioners (and patients!) enjoy the same immediate results daily.

 

 

Link til Dr. Tans hjemmeside »

 

 

Elektroakupunktur:


Prinsippet med elektroakupunktur er den samme som ved alminnelig akupunktur. Bruk av strøm på akupunkturpunkter kan bidra til raskere resultater og lengre varighet av behandlingen.  Strømstyrken tilpasses den enkeltes toleranse. Elektroakupunktur egner seg godt i behandling mot både akutte og kroniske smerter.

Elektroakupunktur benyttes ikke i forbindelse med behandlingen av barn, gravide, epileptikere og pasienter med pacemaker.

 

Triggerpunktbehandling og IMS: Dry needling/intramuskulær behandling.

Triggerpunktbehandling kan foretas enten med akupunktur eller med hendene. Denne behandlingen benyttes overfor muskulære smerter.  Muskelknuter, palpable bånd, gir smerter der selve knuten befinner seg, men kan også gi smerter et annet sted.  For eksempel kan en muskelknute/triggerpunkt i skulder gi hodepine eller smerter i arm. Ved bruk av nåler oppnås betydelig bedre resultater enn ved langvarig massasje ettersom nålene går dypere inn og behandler deler av musklene som vanskelig kan nåes ved vanlig massasje. 70% av triggerpunktene samsvarer med kjente akupunkturpunkter.

IMS- er en undersøkelse og behandling av kroniske smerter i muskel- og skjelettsystemet som er ledsaget av sensoriske, motoriske og autonome manifestasjoner. Triggerpunkt i musklaturen er en av mange manifestasjoner på disse smertene. Smertene/plagene forklares med nerver som ikke fungerer normalt - nevropati. Muskelen blir da forkortet i tverrstripet muskelatur. Segmental behandling blir vesentlig og kunnskap om dermatom, myotom og skleratom blir viktig for å behandle plagene. IMS behandlingene er utviklet av Professor Chan Gunn.

En plage i nakken kan ha sin årsak i korsryggen, videre kan plager i kne komme fra ryggen, og smerter i albuen kan komme fra nakken i følge IMS teorien. Jeg har gjennomført Modul 1 i IMS behandling i april 2014- med fysioterapeutene og akupunktørene R.Hillestad og R.Enehaug.

 

Moxa varmebehandling:


Moxa varmebehandling er brenning av urter.  Disse urtene er hardt sammenpressede urter fra burotfamilien.  En glødende ”moxasigar” holdes på det aktuelle akupunkturpunktet, eller settes på nålen, eller legges i en beholder, og brennes ned i kontrollerte former. På den måten tilføres punktet varme, samt at urtenes legende egenskaper tilføres kroppen gjennom nålen og porene i huden.  
Moxa varmebehandling kan med fordel kombineres med annen akupunkturbehandling.

 

Kopping:

Kopping er en gammel behandlingsmetode som opprinnelig stammer fra Kina. Metoden går ut på at enkelte akupunkturpunkter stimuleres ved at små glass festes på kroppen ved hjelp av vakum. Disse kan sitte i ro i ca 5 – 10 minutter.    Koppene kan også beveges over kroppen (glidende) og bidrar til økt blodsirkulasjon i området som behandles. Kopping benyttes som en tilleggsbehandling og er spesielt effektiv mot muskelsmerter, nakkesleng, hodepine, dårlig blodsirkulasjon og allergier.

 

Øreakupunktur:


Øreakupunktur er en effektiv behandlingsform mot svært mange sykdommer/lidelser og benyttes som regel som et supplement til alminnelig akupunktur.  Øreakupunktur ble utviklet av den franske legen Paul Nogier i 1950 årene som kartla at en rekke punkter i øret hadde direkte effekt på ulike organer/smerter/symptomer.  Behandlingsmetoden er senere blitt importert av Kina som bruker denne formen for akupunktur som et tillegg til vanlig akupunktur.  Ved øreakupunktur stimuleres spesielle punkter ved hjelp av nåler, eller et lite, diskré ”plaster” som plasseres på det aktuelle punktet.  Plasteret beholdes gjerne et par dager og pasienten oppmuntres til selv å stimulere punktet i løpet av den tiden med trykk.

 

Ørelysbehandling:


Ørelysbehandling benyttes for å rense øret for voks og urenheter, kan hjelpe mot øresus, bihulebetennelse, ørebetennelse, hodepine og andre øre/nese/hals symptomer. Den kan også benyttes som en forebyggende behandling mot trykkluftsligningsproblemer i forkant av flyreiser eller dykking. Behandlingen utføres ikke ved akutt ørebetennelse eller dersom øret allerede er drenert med et innoperert rør.

Ørelysbehandling utføres ved at et lerret av lin eller bomull innsmurt med oljer/bivoks settes inn i øret og antennes. Behandlingen medfører at det skapes et undertrykk i øret og urenheter som voks som befinner seg i øregangen blir sugd opp. Behandlingen oppleves som velgjørende ved at varmen stimulerer blodsirkulasjonen og påvirker akupunkturpunktene i øret. Behandlingen er fullstendig smertefri, uten bivirkninger og oppleves generelt for å være meget behagelig, beroligende og avslappende. Behandlingen er velegnet for barn med øreplager/ørebetennelser og kan bidra til at det ikke er nødvendig å sette inn dren.

 

Energibalansering med "De Nye Energiene" terapeutisk berøring:

Denne behandlingen kan hjelpe med å komme i bedre balanse fysisk, psykisk og åndelig. Denne behandlingen er ikke en del av den offisielle

akupunkturbehandlingen, men er et supplement. Gamle blokkeringer og mønstre kan hindre oss i å leve i pakt med planen for våre liv. De Nye Energiene er "gamle energier" som er vekket til live igjen i tiden vi lever i nå hevdes det. Denne behandlingen er med på å gjennopprette og balansere energien i meridianene i kroppen, slik at man lettere kan gå igjennom skiftet mot et høyere frekvens i meridieanene. Målet er å oppleve harmoni og glede, og være tilstede i sitt eget hjerte. Denne behandlingen har jeg tilegnet meg over flere år på kurs hos Bente Kristine Hagene. www.denyeenergiene.no. Jeg gir akupressur/terapeutisk berøring i denne behandlingen som heter "Tilbake til ditt eget hjerte".